Total News – Portal de stiri din Alba Iulia | [ Stiri Alba ]

CategoriiArticolul Zilei

Chris de Burgh a transmis un mesaj emoţionant victimelor din clubul Colectiv

chris-de-burgh-mesaj-colectiv-465x390

Celebrul cântăreţ, Chris de Burgh, a fost marcat de tragedia din clubul Colectiv din Bucureşti şi a transmis un mesaj de susţinere familiilor victimelor.

Artistul care va concerta joi la Sala Palatului, regretă cele întâmplate din cauza incendiului de la clubul Colectiv: “Îmi exprim profundul regret pentru pierderile de vieţi omeneşti din tragedia care a avut loc recent în clubul Colectiv din Bucureşti. Le doresc însănătoşire grabnică celor răniţi şi transmit profunda compasiune familiilor care se află acum în doliu”, a transmis de Chris de Burgh conform unui comunicat de presă.

Chris de Burgh, pe numele său real Christopher John de Burgh Davison, este cântăreţ, compozitor şi instumentist englezo-irlandez, născut la Buenos Aires, Argentina. Piesa care l-a făcut celebru este “Lady in Red”, de pe materialul apărut în mai 1986, intitulat “Into the Light”, o melodie care a ajuns pe primul loc în topurile de specialitate din mai multe ţări. Acest album include şi piesa “For Rosanna”, dedicată fiicei sale, Rosanna Davison, care, în 2003, a câştigat titlul de Miss World.
sursa evz.ro

Băuturi cu arome de toamnă

vin

Vremea se răcește tot mai mult, ziua se micșorează și, seara, parcă ne dorim să stăm tot mai des acasă și să savurăm o băutură bună alături de cei dragi.

Vestea proastă este că vara a plecat de-a binelea și nopțile noastre vor fi de-acum din ce în ce mai lungi și mai reci. Vestea bună este că toamna aduce cu ea o mulțime de arome savuroase, fructe de sezon și condimente pe care merită să le sorbim pe îndelete în distilate bine meșteșugite sau în cocktailuri delicioase. Iată cinci dintre băuturile pe care vă sugerez să le degustați cât mai des în această perioadă:

Southern Comfort

Este un lichior făcut din fructe, condimente și whisky și a fost creat în secolul 19 de un barman din New Orleans care era nemulțumit de gustul whisky-ului pe care îl vindea. De altfel, pentru un ochi neantrenat, el poate fi ușor confundat cu whisky-ul atunci când este turnat într-un pahar transparent. Gustul cel mai pregnant de fruct este cel de piersică. Este folosit în multe cocktailuri cunoscute, mai ales, în barurile din America, Irlanda sau Noua Zeelanda. Numele cu care barmanii îl alintă este „SoCo“.

Lichior Silvoriu

Un lichior creat de Zetea după o rețetă proprie care include celebra țuică, un extract natural de prune și miere. Are un gust foarte bine echilibrat și o tărie bine integrată în buchetul de arome dominat de prunele bine coapte.

Dom Benedictine

Legenda spune că acest lichior din ierburi a fost inventat de călugării benedictini din abația Fecamp din Normandia. Însă, mult mai plauzibilă este varianta susținută de producători că lichiorul a fost inventat în secolul 19 de un negustor de vinuri din Fecamp. Are o aromă foarte subtilă de lavandă, cu note persistente de miere în gust.

Cidru

Este prin excelență o băutură de toamnă, la fel ca și mustul, deși îl poți bea cu plăcere tot timpul anului. Strămoșii noștri obișnuiau să mai facă, mai ales în zonele cu meri din belșug, însă obiceiul aproape că s-a pierdut. Iar astăzi, din păcate, mai greu găsești în magazine cidru produs în România. Vă recomand cidrul de mere sau de pere de la Brothers este produs într-un orăşel de lângă Glastonbury, încă din anul 1658. O afacere de familie, care este condusă astăzi de patru fraţi: Francis, Matthew, Jonathan și Daniel. Aceștia produc și astăzi un cidru natural, fără gluten, coloranți și acizi grași, cu o concentrație alcoolică de 5,5%.

Sherry

Fie că vorbim despre soiurile manzanilla sau fino care sunt mai slabe și au un gust ușor sărat, sunt dense și revigorante, fie despre amontillado, palo cortado sau oloroso, care au stat mai mult la oxidat și au un caracter mai complex, aceste vinuri merită băute în răcoarea umedă a serilor de toamnă. Bine răcite, alături de niște tapas sau o salată cu fructe de mare (cele seci) sau cu un desert (cele dulci, care conțin în compoziția lor și soiul Pedro Ximenez).
sursa capital.ro

LOVITURĂ de la ANAF pentru toată ROMÂNIA

cod-fiscal2-465x390

Legislaţia fiscală românească încă nu îndeplineşte criteriul accentului pus pe prevenţie şi îndrumare, spune avocatul Gabriel Biriş. Mai degrabă Fiscul este înclinat către măsurile de coerciţie faţă de mediul de afaceri.

Reprezintă noul cod fiscal un cadru mai prietenos pentru firmele româneşti. Consultantul fiscal Gabriel Biriş crede că nu. Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) nu acţionează cu precădere în sensul prevenţiei, îndrumării şi controlului, ci mai curând către sancţionarea post-factum a agenţilor economici. “Este o rangă peste dinţii celor care vor să facă business”, a declarat astăzi Biriş la Buşteni în cadrul evenimentului “Un week-end cu presa economică”, organizat de Finmedia.

În prezent, România nu arată ca o ţară care urmăreşte să atragă investiţiile străine. Nivelurile de impozitare a capitalului nu sunt stimulative pentru fluxurile externe. Efectul inflaţiei nu este recunoscut la calculul amortizării fiscale şi nici la impozitarea veniturilor din dobânzi sau alte câştiguri de capital.

sursa evz.ro

Monica Gabor a fost ținta unor atacuri cibernetice…

Fosta doamnă Columbeanu, a fost ținta hackerilor, pagina de internet a brunetei a fost restricționată.

Monica Gabor, fosta doamnă Columbeanu, a fost ținta hackerilor, pagina de internet a brunetei a fost restricționată.

Așadar, site-ul ce-i poartă numele a devenit ținta oricărei persoane care vrea să acceseze acea pagină. Atenție, cine este curios și accesează platforma online poate prelua imediat viruși. Imediat ce accesezi domeniul, esti instiintat că accesul catre platforma initiala a fost restrictionat.
Monica Gabor postase o descriere a carierei sale, prezentandu-se in fata strainilor drept una din cele mai renumite vedete din tara ei natala, Romania, scrie agentiadepresamondena.com.

Monica Gabor a fost căsătorită cu omul de afaceri Irinel Columbeanu cinci ani. Împreună au o fetiță, Irina Columbeanu. După divorț fiica lor a fost încredințată tatălui. În prezent, Monica are o relație cu un om de afaceri chinez.

Obligatoriu la nivel european. Medicamente cu cod de bare și sigiliu…

Medicamente cu cod de bare și sigiliu

Sistemul a fost deja implementat în Belgia, Italia, Grecia, fiind în stadiu de pilot și în Marea Britanie .

Directiva europeană adoptată în 2011 pentru a combate pătrunderea medicamentelor falsificate în circuitul legal va fi implementată începând din 2017. Producătorii, distribuitorii, exportatorii paraleli și farmaciștii trebuie să facă mari schimbări

Ambasada Marii Britanii la București a organizat ieri o masă rotundă pe tema impactului Directivei Europene Privind Medicamentele Falsificate, adoptată de Parlamentul European în iulie 2011. Sesiunea de discuții a fost deschisă de vice-ambasadorul Marii Britanii, diplomatul Adam Sambrook, la dezbateri participând actori aflați pe tot circuitul pe care îl parcurge medicamentul, de la producător și până la pacient.
„Directiva europeană va fi implementată la nivelul întregii uniuni, după un «Regulament delegat » pe care îl vor aplica în același fel toate statele membre”, a declarat Graham Smith, directorul comercial al firmei Aegate Holdings Ltd, una din cele trei companii selectate de Comisia Europeană pentru a implementa sistemul unic la nivel european. Regulamentul delegat urmează să fie adoptat în noiembrie- decembrie 2015.

Costurile nu sunt mari
Începând din 2017 fiecare cutie de medicamente va avea un cod unic de bare, dar și un sigiliu. „În urma scanării codului unic de bare se va identifica în farmacii dacă acea cutie de medicamente a mai fost sau nu vândută altundeva”, a explicat Marius Tănasă, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), prezent la dezbateri. Producătorii va trebui să imprime codul de bare pe cutiile de medicamente și să-l transmită în baza de date europeană, iar farmaciile va trebui să achiziționeze cititoare pentru coduri. „Costurile per cutie vor fi destul de mici – câţiva cenţi în plus, iar un cititor pentru farmacie nu va costa mai mult de 80 – 100 de euro”, a mai precizat reprezentantul ANMDM. Totodată, va fi creată o Organizație Națională pentru Verificarea Medicamentului, din reprezentanții producătorilor de medicamente originale și medicamente generice, ai exportatorilor paraleli, ai distribuitorilor și ai farmaciștilor, organizație care va gestiona și baza națională de date.

sursa:evz.ro

Freamătă Parlamentul României! Transsexualul care îşi spune “DOAMNA” GUNOI…

DOAMNA" GUNOI

Cei mai cunoscuți transsexuali din București au mărturisit că sunt „mulți ca ei”, fără să se afişeze. „Dana Internațional”, cea mai veche în branșă, susține că „și senatorii sunt oameni” și le abordează

Trei dintre cei mai cunoscuți transsexuali din capitala României au fost „ridicați”, ieri, de lucrătorii de la Polița Locală a Municipiului București: „Cristina”, „Corina”, și „Dana Internațional”, sau „doamna” Gunoi, așa cum se numește, în buletin, bărbatul îmbrăcat în femeie.

Cei trei bărbați-femeie își racolează clienți în zonele: Gara de Nord, Romană, Berceni, Tineretului, Piața Rosetti, ne-au dezvăluit oameni ai legii. Au închiriat un apartament unde își conduc clienții, „la cameră”. În timp ce erau audiate, „doamna” Gunoi se lăuda: „Știți ce client am avut, aseară, dragelor? Un senator”. „Dana Internațional”, și-a luat numele de trotuar, după cel al cântăreței israeliene, cu același pseudonim, care a câștigat Eurovisionul în anul 1998. Era supărată pentru că a trebuit să își dea jos sânii din silicon, dar se lăuda că este cea mai veche în branșă: „Sunt mii așa ca noi. Unii sunt doar la oficiali. Mă deranjau foarte tare”.

sursa:evz.ro

Noul Duster surprins la teste fara protecţie :

dacia-duster-pick-up-king-cab-update-1

Dacia pregătește un nou Duster, care se află deja în teste pe șoselele din România, potrivit promotor.ro.Un angajat al fabricii a fotografiat noul model, un Duster pick-up cu patru portiere și a publicat pozele pe contul său de Facebook.Poze cu modelul camuflat, testat în Argentina, au apărut deja cu ceva timp în urmă, scrie promotor.ro.DACIA va pune pe piață MAȘINA cu PREȚ ULTRA-MIC.Câştigurile Renault au depăşit anul trecut estimările analiştilor datorită cererii pentru brandul low-cost Dacia, care a compensat declinul din Rusia şi America Latină, scrie Bloomberg, citată de Agerpres.

În 2014, profitul operaţional a urcat la 1,61 miliarde de euro (1,82 miliarde de dolari), de la 1,24 miliarde de euro în 2013. Analiştii se aşteptau la 1,45 miliarde de euro.Veniturile au crescut cu 0,3%, la 41,1 miliarde de euro.
……

O SANSA LA VIATA ! MIHAI ARE NEVOIE DE NOI !

In anul 2012 , in urma unei radiografii pulmonare Mihai , in varsta de 32 de ani,a fost dignosticat cu cancer.Dupa 4 operatii urmate de 5 sedinte de chimio si radioterapie , boala a recidivat …Singurul tratament care functioneaza nu este este compensat in tara iar costul acestuia este de aproximativ 14000 RON LUNAR

Lansez un apel catre dumneavoastra, prin care va rog sa acordati sprijin,stiind ca prin orice suma donata, puteti contribui la minunea de care are nevoie : aceea de a-si recapata sanatatea si viata.

Donatiile se pot realiza in contul de mai jos sau de sediul ALBA TV.
CONT BANCAR :RO.90.BACX.0000000372498000

vezi materialul video …

VIRUSUL care UCIDE PLANETA. Condiţiile de VIAŢĂ pe TERRA sunt compromise…

virus

Societatea umană este ca un virus care ucide tot mai repede planeta. S-au depășit patru dintre cei nouă indicatori privind sustenabilitatea vieții pe Pământ, iar în cazul celorlați cinci ne apropiem de limită, avertizează cercetătorii, potrivit The Independent.

Potrivit unui articol publicat de Johan Rockström, am depășit deja limitele în privința schimbărilor climatice, a extincției speciilor, a nivelului emisiilor de fosfor și nitrogen din ecosistemele lumii și a defrișărilor. Iar dacă în privința acidificării oceanelor și a consumului de apă potabilă suntem încă în niște bareme normale, la capitolul emisiilor de aerosoli nocivi și distrugerea stratului de ozon ne apropiem vertiginos de limitele superioare.

“Planeta a fost cel mai bun prieten al nostru, contracarându-ne acțiunile și reușind să păstreze condițiile de viață. Dar pentru prima dată în istorie, ar putea deveni dușmanul nostru”, explică Rockström.

Cercetătorul a descris, pentru prima dată, acești indicatori în 2007, iar de atunci concentrația de gaze de seră din atmosferă a ajuns la 400 de unități la un milion (limita de siguranță fiind de 350 de unități pe milion), fapt ce va avea ca efect creșterea temperaturilor medii, a nivelului mării, a secetei și inundațiilor.

sursa:evz.ro

Ce caută românii pe internet: cure de slăbire, meditaţii şi sudură

Romanii pe Google

Românii sunt interesaţi de cure de slăbire, de modalităţi de a medita şi de sudură, potrivit Zeitgeist 2013, o serie de topuri realizată de motorul de căutare pe internet. Google a făcut public, marţi, tradiţionalul Zeitgeist (“spiritul vremurilor”), care arată tendinţe bazate pe căutări efectuate în România în anul 2013. Clasamentul Zeitgeist 2013 oferă o perspectivă asupra evenimentelor majore ale anului şi a noilor trenduri despre care românii au căutat informaţii.

Astfel, topul 10 al celor mai populare căutări “Cum se…” pe motorul de căutare Google în 2013 este condus de întrebarea “Cum să slăbesc?”. Topul este continuat de: “Cum să pozezi”, “Cum să coşi”, “Cum să meditezi”, “Cum se zugrăveşte”, “Cum să construieşti”, “Cum să economiseşti”, “Cum să pictezi”,…

sursa : viata-libera.ro