Total News – Portal de stiri din Alba Iulia | [ Stiri Alba ]

CategoriiBusiness

stiri business

Japonia intră în FORŢĂ în România! TRANZACŢIA de 300 de MILIARDE care SCHIMBĂ TOT

euro-465x390

Japonezii de la Asahi Breweries au preluat operaţiunile SABMiller din România, Cehia, Slovacia, Polonia şi Ungaria. Valoarea totală a tranzacţiei s-a ridicat la suma colosală de 300 de miliarde de yeni, echivalentul a 7,3 miliarde euro.

Suma plătită de gigantul nipon este cea mai mare pentru o achiziţie peste hotare, anunţă firma Asashi. Compania a anunţat că prin această operaţiune doreşte să devină un jucător principal la nivel global pe piaţa berii. Prima mutare care va avea loc va fi concentrarea firmei pe un portofoliu de branduri premium. Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România, cu brandurile Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd’s şi Stejar.

sursa evz.ro

Kaufland obține pentru al doilea an consecutiv titlul de angajator de top în România

kaufland-angajari-465x390

Kaufland primește pentru al doilea an consecutiv certificarea internațională de Top Angajator în România, acordată de institutul independent Top Employer din Olanda. Recunoașterea a fost acordată pentru strategia locală remarcabilă practicată de companie în recrutarea, motivarea și retenția angajaților săi, Kaufland România devenind astfel un model și pentru celelalte companii din industrie.

Top Employer Institute din Olanda este o organizație independentă care întreprinde anual un amplu proces menit să auditeze și să certifice companii de top din întreaga lume care demonstrează că asigură condiții optime angajaților săi în vederea desfășurării activității și atingerii obiectivelor de performanță.

În cadrul procesului de analiză sunt luate în considerare următoarele criterii: beneficiile primare și secundare oferite angajaților, condițiile de lucru, pregătirea profesională şi dezvoltarea carierei, precum și cultura organizaţională. Astfel, Kaufland s-a remarcat pe piața de retail din România prin proiectele de instruire, dezvoltare personală şi profesională dedicate echipei, sistemul de beneficii inovator, precum și programele de responsabilitate socială.

„Obţinerea acestei certificări, pentru al doilea an consecutiv, demonstrează că preocuparea noastră de a face lucrurile la cele mai înalte standarde continuă să aducă rezultate excelente. Strategia de extindere a rețelei Kaufland ne ajută să fim printre cei mai dinamici angajatori din România, prin crearea continuă de noi locuri de muncă. Avem o ofertă de joburi amplă și diversificată, cu oportunități în toate etapele carierei, fie că vorbim de entry level sau poziții de management. În plus, suntem foarte atenți la nevoile și așteptările colegilor noștri oferindu-le pachete de beneficii competitive și sprijinindu-i să aibă un echilibru sănătos între viața profesională și cea personală……

 

sursa evz.ro

REPORT URIAŞ la extragerea Loto 6/49 de duminică

loto-09-5b580b7274-04-465x390

Reportul la extragerea duminică la categoria I a jocului Loto 6/49 depăşeşte 15,59 de milioane de lei (peste 3,47 milioane euro), iar în cazul jocului Joker se înregistrează un report în valoare de peste 2,11 milioane lei (peste 471.360 euro), informează Loteria Română.

La jocul Noroc, câştigul reportat cumulat este în valoare de peste 1,69 milioane lei (peste 378.363 euro), iar la Noroc Plus se înregistrează un report de peste 11.020 lei (peste 2.454 euro). De asemenea, reportul la Super Noroc pentru tragerea de duminică este în valoare de peste 51.133 lei (peste 11.133 euro).

Potrivit sursei citate, la tragerea Loto 5/40 din 12 ianuarie s-a câştigat premiul de categoria I în valoare de 615.423,04 lei. Biletul norocos a fost jucat la agenţia 71-080 din sector 1, Bucureşti şi a fost completat cu 3 variante simple.

Loteria Română a acordat joi, 12 ianuarie, 14.808 de câştiguri în valoare totală de peste 1,191 milioane de lei.

sursa evz.ro

Ce efecte va avea aprecierea DOLARULUI în economia românească. Opinia BNR

760475eca73661fb63f0cc7733cf0e60a35aa7c0-465x390

Aprecierea dolarului în raport cu leul va stimula exporturile, ceea ce va influenţa pozitiv creşterea economică a României, dar o depreciere a monedei naţionale ar putea crea probleme în legătură cu lichiditatea din piaţă şi ar adăuga presiuni inflaţioniste, a declarat astăzi Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

“Politica fiscală a preşedintelui Donald Trump va stimula creşterea economică, ceea ce va duce la inflaţie şi va face să crească ratele dobânzilor în SUA, iar o creştere a ratelor dobânzilor va face ca dolarul să se aprecieze. În ţările emergente, cum este şi România, această apreciere a dolarului, comparativ cu leul, pe de o parte va stimula exporturile, ceea ce este un efect pozitiv pentru creşterea economică din România, dar, pe de altă parte, ar putea crea probleme în legătură cu lichiditatea din piaţă, prin depreciere vor tensiona bilanţurile şi o depreciere a leului în cazul nostru ar adăuga şi presiuni inflaţioniste”, a afirmat Lucian Croitoru, la Digi24, potrivit Agerpres.

Acesta a explicat că nu se cunosc încă detaliile exacte ale planului de guvernare în SUA, dar politica fiscală are două componente: stimularea cheltuielilor militare şi a cheltuielilor cu infrastructura, ceea ce va duce la accelerarea creşterii economice, iar pe partea de venituri, reducerea impozitului pe profit şi pe venitul persoanelor fizice. Aceste măsuri vor stimula creşterea PIB-ului SUA, consideră oficialul BNR.

Creştere economică versus deficit bugetar

În ceea ce priveşte creşterea economică a României de 5,5% prognozată de Ministerul Finanţelor, Croitoru spune că va fi dificil de realizat concomitent cu o ţintă de deficit bugetar de 3% din PIB.
“Tehnic, este posibil ca deficitul bugetar să fie ţinut în jurul cifrei de 3%. Deşi, dacă ne uităm numai la măsurile considerate favorabile prin ochii publicului (măsurile din programul de guvernare n.r) şi numai atât, e greu să duci sub 4%. Problema este dacă două lucruri pot fi realizate în acelaşi timp. Dacă deficitul e redus la 3%, creşterea economică mai poate fi de 5,5%?”, a afirmat consilierul guvernatorului BNR.

Ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, declara, la preluarea mandatului, că programul de guvernare este fundamentat pe o creştere economică, în medie, de 5,5% pe an în următorii patru ani.

Pe de altă parte, Lucian Croitoru a mai afirmat că nu se poate vorbi despre o”gaură la buget”, însă a atras atenţia că, de mai bine de 10, guvernele au avut o practică nesănătoasă, de a cheltui foarte mult în ultimele două luni ale anului.

“Nu este vorba de nicio gaură. De la un an la altul bugetul nu îşi transferă resurse. Orice nou an fiscal începe de la zero, începe cu veniturile pe care planifică să le colecteze şi cu cheltuielile pe care le planifică a le face. (..) Toate guvernele fac acest lucru. De mai bine de 10 ani toate guvernele reuşesc să menţină deficitul bugetar sau să menţină chiar un surplus în timpul anului, până prin lunile octombrie, noiembrie, şi după aceea, când suntem aproape la un surplus trecem la nişte cheltuieli masive ca să putem face deficitul programat, de 2-3%. Această practică nu este bună, dar nu este a unui guvern. În ultimele luni ale anului se cheltuie şi câte trei miliarde. De obicei se fac plăţi în avans, de TVA (…) E o practica nesănătoasă”, a explicat Croitoru.

sursa evz.ro

De astăzi intră în vigoare OU 60 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă

foto-someri-465x390

Ordonanța de Urgență 60 prevede o primă de activare de 500 de lei pentru şomerii care se angajează, primă de instalare de 12.500 de lei dacă trebuie să se mute şi subvenţie lunară de 900 de lei pentru firmele cu care încheie contracte de muncă.

Măsurile sunt cuprinse în Ordonanţa de Urgenţă 60/2016 pentru modificarea şi completarea Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Şomerii care se angajează primesc o primă de activare de 500 de lei, cei care sunt nevoiţi să îşi schimbe domiciliul la peste 50 de kilometri pentru locul de muncă iau o primă de instalare de 12.500 de lei, iar firmele primesc lunar o subvenţie de 900 de lei, timp de un an, pentru fiecare contract de muncă încheiat, potrivit măsurilor de stimulare a ocupării locurilor de muncă de către persoanele din categoriile vulnerabile.

Beneficiarii acestor prevederi sunt persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, respectiv şomerii de lungă durată, cei care nu au putut ocupa un loc de muncă după absolvirea unei instituţii de învăţământ sau după satisfacerea stagiului militar, dar şi cei care nu au putut ocupa un loc de muncă după repatriere sau după eliberarea din detenţie. În rândul beneficiarilor intră şi tinerii „NEET”, respectiv cei care au între 16 şi 24 de ani, nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională, dar şi firmele care angajează şomeri.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a anunţat că de astăzi intră în vigoare pachetul de măsuri active care vizează mobilitatea socială, în care sunt incluşi tinerii cu vârste între 16 şi 24 de ani, persoanele de peste 45 de ani care au rămas fără locuri de muncă, multe în zonele rurale, şomerii, persoanele cu dizabilităţi şi familiile monoparentale.

Şomerii care se încadrează în muncă într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 kilometri faţă de cea în care locuiesc şi îşi schimbă domiciliul sau reşedinţa în acea localitate pot beneficia de o primă de instalare, neimpozabilă, destinată stimulării încadrării în muncă, asigurării cheltuielilor pentru locuire şi pentru reîntregirea familiei. Prima de instalare este de 12.500 de lei, neimpozaibili, şi se acordă în două tranşe, 50% la data instalării şi restul după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare. În situaţia în care şomerul care s-a angajat se mută împreună cu familia, va beneficia în plus de o subvenţie de 3.000 de lei şi va avea o primă de instalare de 15.500 de lei.

Dacă angajatorul sau autorităţile publice locale ori centrale asigură locuinţă de serviciu sau suportă cheltuielile aferente, prima de instalare se acordă astfel: 3.500 de lei pentru persoana care se mută pentru a se angaja şi 6.500 de lei dacă este însoţită şi de un membru al familiei.

Prima de instalare se acordă şi românilor din diaspora care se întorc în ţară să muncească, după ce au fost plecaţi cel puţin trei ani.

Şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de trei luni, beneficiază de o primă de activare în valoare de 500 de lei, neimpozabilă.

Prima de activare nu va fi acordată persoanelor care se încadrează la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimele 12 luni.

Persoanele care beneficiază de prima de activare au dreptul la menţinerea acesteia şi în situaţia în care, în perioada de trei luni de la angajare, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator şi se încadrează, în termen de 30 de zile, la un alt angajator, în aceleaşi condiţii.

Angajaţii sunt obligaţi să restituie integral sumele primite cu titlu de primă de activare, dacă raporturile de muncă sau de serviciu încetează într-o perioadă mai mică de trei luni de la data încadrării în muncă.

Şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care se încadrează în muncă într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 15 kilometri de localitatea de domiciliul sau reşedinţa pot beneficia de o primă de încadrare.

Cuantumul primei se calculează la 0,5 lei pe kilometru, dar nu mai mult de 55 de lei pe zi, proporţional cu numărul de zile în care persoanele în cauză desfăşoară efectiv activitatea la firma care l-a angajat.

Prima de încadrare este neimpozaibilă şi se acordă pe o perioadă de 12 luni.

Firmele care angajează persoane din grupurile vulnerabile, pe durată nedeterminată, primesc subvenţii de câte 900 de lei pe lună timp de 12 luni sau de 18 luni în cazul persoanelor cu handicap.

Stimulentul nu se acordă în perioadele în care raporturile de muncă sau de serviciu sunt suspendate, dar se acordă în perioada concediului de odihnă.

Angajatorii care încadrează în muncă şomeri care au peste 45 de ani, părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri NEET (care nu are loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională) primesc cei 900 de lei cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.

Firmele care încetează raporturile de muncă sau de serviciu ale acestor persoane înainte de împlinirea celor 18 luni sunt obligaţi să restituie, în totalitate, agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă sumele încasate pentru fiecare persoană pentru care a încetat raportul de muncă sau de serviciu, plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României în vigoare la acea dată.

Stimulentul de 900 de lei se acordă şi firmelor ce angajează şomeri care, în termen de cinci ani de la data încadrării în muncă, îndeplinesc toate condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă.

Nu beneficiază de aceste prevederi firmele care sunt în insolvenţă, în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, dizolvare, lichidare ori administrare specială, care au activităţile suspendate sau restricţii asupra acestora.

Primele de mobilitate, în care intră prima de încadrare şi prima de instalare, se acordă persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa ori îşi stabilesc noul domiciliu în zonele prevăzute în Planul naţional de mobilitate care se aprobă şi se actualizează prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii.

Beneficiază de primele de mobilitate persoanele care se încadrează în muncă, cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puţin 12 luni.

Nu beneficiază de primele de mobilitate:

– persoanele care au mai beneficiat de o primă de încadrare sau de o primă de instalare în ultimele 36 de luni premergătoare solicitării primei de mobilitate;

– persoanele care se încadrează la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimii 2 ani;

– persoanele care se încadrează la angajatori la care calitatea de administrator/asociat este deţinută de una sau mai multe persoane fizice ori juridice care au calitatea de administrator/asociat şi la alţi angajatori cu care persoanele au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimii doi ani;

– persoanele pentru care plata indemnizaţiei de şomaj a fost suspendată iar ulterior, ca urmare a schimbării duratei contractului individual de muncă, plata indemnizaţiei de şomaj încetează;

– absolvenţii licenţiaţi ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie care, la data solicitării dreptului, au promovat concursul naţional de rezidenţiat pe locuri sau pe posturi în condiţiile legii;

– absolvenţii instituţiilor de învăţământ faţă de care angajatorii au obligaţia, potrivit legii, de a-i încadra în muncă.

Persoanele care beneficiază de primele de mobilitate au dreptul la menţinerea acestora şi în cazul în care, în perioada de 12 luni de la angajare, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la angajatorul la care s-au încadrat în muncă şi se încadrează în termen de 30 de zile la un alt angajator, în aceleaşi condiţii.

Angajaţii sunt obligaţi să restituie integral sumele primite ca primă de activare, primă de instalare şi primă de încadrare dacă raporturile de muncă sau de serviciu încetează într-o perioadă mai mică de 12 luni de la data încadrării în muncă.

De asemenea, angajaţii sunt obligaţi să restituie integral suma primită ca primă de instalare în situaţia în care revin la vechiul domiciliu într-o perioadă de 12 luni de la angajare.

sursa evz.ro

Black Friday. Reduceri „de până la 90%”

quickmobile-605x

Compania Quickmobile va da startul campaniei de Black Friday pe 18 noiembrie, atât în online cât şi în magazinele fizice din toată ţara, telefoanele, gadgeturile şi accesoriile urmând să fie disponibile la preţuri mai mici cu până la 90%, în shop-ul online, începând de vineri, după miezul nopţii.

 

Reducerile de Black Friday de la Quickmobile sunt cuprinse între 10% şi 90% şi se aplică tuturor produselor existente în portofoliul companiei, de la smartphone-uri, dispozitive wearables (smartwatch-uri sau brăţări de fitness), gadgeturi (drone, roboţi, camere video sport sau pentru filmări la 360°) până la accesorii.

Estimările Quickmobile arată că de Black Friday se va depăşi pragul de 10.000 de comenzi, nivel de peste 15 ori mai mare faţă de media unei zile normale, iar toate comenzile se vor livra în următoarea săptămână către clienţi.

Quickmobile.ro este unul dintre cele mai importante magazine online de telefoane, tablete, gadgeturi şi accesorii din România, fiind completat de o reţea de puncte de vânzare în cele mai mari centre comerciale din ţară.

În 2015, compania s-a extins pe piaţa internaţională prin lansarea magazinului online QuickmobileShop.com, care livrează în toate cele 28 de state din cadrul Uniunii Europene.

sursa capital.ro

De ce l-au părăsit NEVESTELE pe Cristian Boureanu? Motivul incredibil pentru care chipeşul şi bogatul om de afaceri nu a avut niciodată noroc în dragoste

cristi-b-465x390

Prima căsnicie a lui Cristian Boureanu cu Irina, o tânără drăguţă, agăţată de fostul deputat într-o staţie RATB, s-a făcut ţăndări după ce aventura acesteia cu naşul lor de cununie, Sebastian Vlădescu, a fost dezvăluită de presa de scandal. Irina este mama adolescentei rebele agresate recent de fostul politician.

Se spune că, după ce au împărţit o vreme custodia micuţei în 2001, Irina i-ar fi cedat-o în cele din urmă, nereuşind să respecte înţelegerea iniţială: aceea de a nu se mai vedea cu naşul, amantul său tomnatic ajuns la un moment dat chiar ministru de finanţe.

Între Boureanu şi prima sa soţie lucrurile s-au terminat definitiv în 2004, după ce naşul i-ar fi cedat finului acţiunile la firma pe care o aveau împreuna iar fina a promis ferm că va încheia definitiv relaţia cu Sebastian Vlădescu, acum în vârstă de 58 de ani.

“Cristi i-a spus soţiei că e o chestiune mai degrabă de orgoliu. După ce l-a rănit, măcar fetiţa să rămână în acte la el. Irina a fost de acord, numai că, după ce Cristi a primit custodia, a pus piciorul în prag. I-a spus soţiei că dacă vrea să-şi mai vadă vreodată fiica, trebuie să renunţe definitiv la amantul ei, Sebastian Vlădescu. Din câte ştiu, Irina a fost de acord fără să clipească”, a declarat o sursă din apropierea fostului cuplu.

Timpul a trecut, lucrurile s-au liniştit iar Irina şi Vlădescu au reluat legătura, s-au despărţit şi s-au împăcat astfel că, potrivit unor reltări din presa tabloidă, la începutul acestui un an formau din nou un cuplu.

În 2007, Boureanu şi-a încercat pentru a doua oară norocul în căsnicie. A luat-o de soţie pe Valentina Pelinel, care la doar 15 ani câştigase titlul de Miss Model România. Păreau cuplul perfect: tineri, frumoşi, cu bani. El, un politician în plină ascensiune, ea, un fotomodel de succes în America şi în România. Adevărul era însă altul. Se pare că în desele vizite pe care le făcea în America, Valentina devenise interesată de mult mai bogatul Cristi Borcea. Potrivit click.ro, Boureanu şi-ar fi dat seama la un moment dat că este înşelat cu Borcea, acesta fiind şi adevăratul motiv al divorţului neaşteptat din 2014. Imediat după divorţ, Boureanu a adoptat un stil de viaţă complet diferit: a schimbat iubitele, a ţinut-o numai în chefuri şi beţii la mare, fiind implicat, două veri la rând, în diverse alercaţii cu chelnerii.

De aproape un an, Boureanu, 43 de ani, are însă o iubită stabilă, elevă de liceu la momentul debutului relaţiei şi cu doar câţiva ani mai mare decât Ioana.

Deşi spunea la un moment dat că Irina “a fost cea mai mare greşeală din viaţa mea”, Vlădescu şi fosta sa fină s-au împăcat de mai multe ori în decursul anilor. “Am plecat de acasă, fără să stau să mă gândesc la nimic. Am fugit pur şi simplu două săptămâni cu Irina”, declara Vlădescu

Chiar dacă lumea bârfeşte că prin patul primei soţii a lui Boureanu au trecut mai mulţi bărbaţi, printre care Horia Brenciu, tenismenul Dinu Pescariu sau fratele celebrului fotbalist Falemi, Irina a rămas marea dragoste a naşului Vlădescu, care susţin apropiaţii, ar fi văzut-o în fiecare femeie cu care se întâlnea pe Irina. Vara acesta, Vlădescu a fost fotografiat însă singur la mare.

sursa evz.ro

Nemții vor angajați români pentru hoteluri și restaurante de lux! Joburi sezoniere sigure în Frankfurt

marriott-frankfurt-465x390

Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă București (AMOFM) București dispune de locuri de muncă pentru persoanele calificate în domeniul hotelier – gastronomic care doresc să lucreze în Germania, prin intermediul Reţelei EURES!

Este vorba de 34 de posturi pentru lucrători calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic (ospătar – 22 de posturi, barman – 2 posturi, bucătar/commis de cuisine/bucătar grill – 8 posturi și recepționer – 2 posturi), care doresc să desfășoare o activitate sezonieră în Germania, oferite de Hotel Marriott Frankfurt și Block House, pentru ocuparea cărora se va organiza selecţie la Brașov în prima parte a lunii septembrie.

Ce condiții trebuie să îndeplinească doritorii:

Pentru ocuparea posturilor de ospătar, barman și bucătar/commis de cuisine/ bucătar grill sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată și/sau experienţă în domeniu, precum și cunoștinţe bune de limba germană și engleză (nivel A2 – B1). Pentru posturile de recepționer, candidații trebuie să aibă calificare profesională încheiată și/sau experienţă în domeniu, să cunoască sistemul de rezervare OPERA și să aibă cunoștinţe de limba germană și engleză, nivel C1- C2, anunță AMOFM.

sursa evz.ro

Veste URIAŞĂ pentru toţi românii care au CREDITE ÎN EURO. Ce se întâmplă cu moneda unică în aceste momente

16-17schimb_AS-465x390

Banca Naţională a României (BNR) a publicat astăzi un curs oficial de 4,444 ron/euro, cea mai mică valoare a monedei europene de la începutul anului.

Vineri, cursul a fost de 4,4612 ron, iar în urmă cu o săptămână, pe 18 iulie, era cotat la 4,4706.

Cursul de schimb anunţat de BNR este în concordanţă cu evoluţia valutelor din regiune, iar variaţia acestuia este oarecum normală pentru această perioadă, susţine purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, în condiţiile în care moneda naţională şi-a continuat aprecierea faţă de euro, atingând minimul istoric al acestui an.

“BNR nu are niciun un barem al cursului, iar variaţia acestuia este oarecum normală pentruBanca Naţională a României (BNR) a publicat astăzi un curs oficial de 4,444 ron/euro, cea mai mică valoare a monedei europene de la începutul anului.

Vineri, cursul a fost de 4,4612 ron, iar în urmă cu o săptămână, pe 18 iulie, era cotat la 4,4706.

Cursul de schimb anunţat de BNR este în concordanţă cu evoluţia valutelor din regiune, iar variaţia acestuia este oarecum normală pentru această perioadă, susţine purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, în condiţiile în care moneda naţională şi-a continuat aprecierea faţă de euro, atingând minimul istoric al acestui an.

“BNR nu are niciun un barem al cursului, iar variaţia acestuia este oarecum normală pentruaceastă perioadă. Este o variaţie nesemnificativă, de cel mult doi bani, şi este în concordanţă cu ceea ce se întâmplă în regiune”, a declarat, luni, pentru Agerpres, Dan Suciu.

sursa evz.ro