Total News – Portal de stiri din Alba Iulia | [ Stiri Alba ]

CategoriiSocial Media

social media

ŞOC VALUTAR: Se întâmplă CHIAR ACUM!

42254-500euros-465x390

Mesaj de la Banca Naţională a Elveţiei: FRANCUL ESTE PREA PUTERNIC!

Banca Naţională a Elveţiei (SNB) a decis joi să menţină nemodificată dobânda de politică monetară în teritoriul negativ, adăugând că francul elveţian suferă în continuare de o ‘supraevaluare semnificativă’, chiar dacă săptămâna trecută a atins cea mai scăzută valoare din ultimele opt luni în raport cu moneda euro, transmite Reuters.

La începutul acestui an, SNB a decis să renunţe în mod brusc la pragul maxim al cursului de schimb de 1,20 franci pentru un euro, decizie care a dus la aprecierea cu 30% a francului elveţian în raport cu moneda euro şi a provocat probleme unei economii bazată pe exporturi. Între timp, economia elveţiană a revenit pe creştere, iar francul s-a depreciat, dar este totuşi cu 10% mai puternic faţă de euro decât era la începutul anului, când SNB a eliminat plafonul care limita aprecierea monedei.

La reuniunea sa de politică monetară trimestrială, Banca Naţională a Elveţiei a menţinut dobânda pentru depozitele la vedere la -0,75%, în conformitate cu estimările analiştilor intervievaţi de Reuters şi a reiterat că este gata să intervină pe pieţele valutare, dacă va fi nevoie.

‘Francul elveţian este în continuare semnificativ supraevaluat, în pofida uşoarei sale deprecieri. Dobânzile negative din Elveţia şi disponibilitatea SNB de a interveni atunci când este nevoie pe pieţele valutare fac investiţiile în franci mai puţin atractive, toţi aceşti factori au redus presiunea asupra francului’ se arată în comunicatul de presă al SNB.

Măsurile adoptate recent de SNB cumulate cu îmbunătăţirea perspectivei pentru zona euro şi speculaţiile potrivit cărora Banca Centrală americană va începe în scurt timp să majoreze dobânda de bază au ajutat moneda euro să treacă săptămâna trecută peste pragul de 1,10 franci, pentru prima dată de la începutul acestui an.

Joi seară urmează să se încheie şi reuniunea de politică monetară de la Rezerva Federală americană iar o eventuală creştere de dobândă ar fi prima majorare a costului creditului adoptată de Fed în aproape 10 ani.

sursa capital.ro

Un român prins cu peste 300 de amenzi neplătite, în valoare totală de 23.000 de euro

politia-locala-rutiera-465x390

Un bărbat, proprietarul mașinii Audi A5 cu numere străine, a acumulat 302 procese-verbale niciodată plătite, cu o valoare de 23.000 de euro.

Bărbatul a fost găsit la Verona, pe strada Matteoti, după o lungă supraveghere din partea Poliției Municipale.

Mașina Audi A5 era pe locul al doilea, pe lista autoturismelor cele mai căutate de Poliția Municipală la Verona, din cauza numărului mare de procese-verbale acumulate pentru staționări în locuri nepermise, neplata staționării Verona Park, intrări abuzive în Ztl și treceri neregulamentare pe benzile pentru autobuze, relatează gazetaromaneasca.com

Proprietarul este un cetățean român de circa 30 de ani, șters din registrul de evidență a populației din localitate în 2011 fiind de negăsit, dar domiciliat în centru.

Poliția Municipală se ocupă acum de găsirea vehiculului aflat pe primul loc al listei cu mașinile căutate, cu 650 de procese-verbale de plătit.

sursa evz.ro

Medic ginecolog român descoperit în Grecia cu un arsenal de arme în locuinţă

kalasnikov-465x390

Autorităţile elene au declanşat cercetări penale împotriva unui medic ginecolog român stabilit în Iraklio – Grecia, în domiciliul căruia au fost descoperite mai multe arme, relatează mediafax.ro citând ediţia electronică a publicaţiei Kathimerini. Două puşti Kalaşnikov, două pistoale, trei săbii, un baston metalic extensibil, mii de cartuşe au fost găsite în locuinţa medicului care lucrează la spitalul din localitatea elenă.

Potrivit sursei citate, medicul român, în vârstă de 41 de ani, a fost eliberat pe cauţiune joi, în schimbul sumei de 15.000 de euro, după ce la începutul săptămânii poliţia a descoperit un întreg arsenal de arme în locuinţa sa din Iraklio, pe insula Creta. Împotriva lui, autorităţile judiciare elene au dispus interdicţia de a părăsi ţara. Medicul care lucreauă la spitalul din localitatea elenă trebuie să se prezinte în mod regulat la secţia locală de poliţie.

Poliţiştii au confiscat din locuinţa sa două puşti Kalaşnikov, două pistoale, trei săbii, un baston metalic extensibil, mii de cartuşe, precum şi o vestă antiglonţ, cătuşe şi două cagule, informează mediafax.ro. Medicul le-ar fi spus poliţiştilor greci că este colecţionar, mai arată sursa citată.

sursa evz.ro

INVAZIA musulmană ar putea aduce o epidemie de POLIOMELITĂ la copiii români

19_3-465x390

Odată cu începerea anului şcolar, medicii trag un semnal de alarmă în privinţa vaccinurilor obligatorii la copii, deoarece mulţi părinţi refuză să îi imunizeze pe cei mici. În plus, anul acesta, valul de refugiaţi şi cazurile de poliomelită înregistrate în Ucraina sporesc îngrijorarea doctorilor.

În lunile iulie și august, în Ucraina au fost înregistrate două decese la copii, provocate de virsusul sălbatic al poliomielitei. Gheorghe Lascu, președintele Asociației Medicilor de Familie din Maramureș, subliniază că situaţia ar putea fi dramatică dacă nu se iau măsuri, relatează Vocea Transilvaniei.

“Este foarte important să ne vaccinăm copiii. Nu vă mai jucați oameni buni cu vaccinatul. Vedeți că dincolo de graniță din păcate au apărut cazuri de poliomielită. Este invazia asta după părerea mea a populației musulmane venite din anumite zone de conflict. Nu știm ce ne aduc odată cu venirea lor. Se circulă foarte mult în Europa și pe întregul Mapamond. Putem merge bine, sănătoși și să aducem acasă cine știe ce viruși, cine știe ce bacterie, așa că măcar în ceea ce privește vaccinarea copiilor, pe care îi avem grație Celui de sus, să-i îngrijim și să-i vaccinăm”, spune Gheorghe Lascu, președintele Asociației Medicilor de Familie din Maramureș.

sursa evz.ro

Klaus Iohannis: Adoptarea unei legi care să ofere posibilitatea exprimării dreptului la vot de către toţi cetăţenii din afara graniţelor rămâne o prioritate

klaus-iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, duminică, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni că adoptarea unei legi care să ofere posibilitatea exprimării dreptului la vot de către toţi cetăţenii din afara graniţelor este o prioritate şi le solicită cetăţenilor din diaspora sprijin pentru a clădi “o Românie prosperă”.

“Dacă vrem ca românii să fie respectaţi în lume, situaţii inacceptabile precum ceea ce s-a întâmplat anul trecut, în noiembrie, trebuie să nu se mai repete niciodată. În acest sens, adoptarea unei legi care să ofere posibilitatea exprimării dreptului la vot de către toţi cetăţenii din afara graniţelor rămâne o prioritate. Este nu doar o obligaţie constituţională a clasei politice de a găsi rapid o soluţie la această problemă, dar mai ales dovada minimului respect pentru cetăţenii noştri aflaţi în străinătate”, subliniază Iohannis în mesaj.

Iohannis a spubliniat că “va fi mereu garantul asigurării şi respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale tuturor românilor”.

“Dumneavoastră, românii de pretutindeni, participaţi în mod direct la promovarea imaginii ţării noastre în lume. Contribuiţi la dezvoltarea societăţilor în care munciţi şi trăiţi, dar sunteţi parte şi din evoluţia României. De aceea, mi-am propus să identificăm modalităţi prin care pot fi îmbunătăţite mecanismele de dialog, consultare şi reprezentare. În acest sens, proiectul privind constituirea unui Consiliu Consultativ al românilor din afara graniţelor se află în dezvoltare”, se mai arată în mesajul preşedintelui.

În final, Klaus Iohannis le solicită sprijinul românilor din diaspora pentru “a clădi o Românie prosperă”.

“Unul dintre angajamentele asumate de mine este acela de a clădi o Românie prosperă, care oferă şanse şi oportunităţi fiecăruia dintre noi, o ţară în care se poate trăi cu demnitate. Cred cu tărie că este un obiectiv realizabil, dar ştiu totodată că nu vom putea reuşi să îl atingem decât uniţi, lucrând împreună. Vă chem aşadar alături de mine să construim România pe care ne-o dorim, România în care să vă placă să vă reîntoarceţi!”, conchide preşedintele.

sursa:evz.ro

Noul Duster surprins la teste fara protecţie :

dacia-duster-pick-up-king-cab-update-1

Dacia pregătește un nou Duster, care se află deja în teste pe șoselele din România, potrivit promotor.ro.Un angajat al fabricii a fotografiat noul model, un Duster pick-up cu patru portiere și a publicat pozele pe contul său de Facebook.Poze cu modelul camuflat, testat în Argentina, au apărut deja cu ceva timp în urmă, scrie promotor.ro.DACIA va pune pe piață MAȘINA cu PREȚ ULTRA-MIC.Câştigurile Renault au depăşit anul trecut estimările analiştilor datorită cererii pentru brandul low-cost Dacia, care a compensat declinul din Rusia şi America Latină, scrie Bloomberg, citată de Agerpres.

În 2014, profitul operaţional a urcat la 1,61 miliarde de euro (1,82 miliarde de dolari), de la 1,24 miliarde de euro în 2013. Analiştii se aşteptau la 1,45 miliarde de euro.Veniturile au crescut cu 0,3%, la 41,1 miliarde de euro.
……

O SANSA LA VIATA ! MIHAI ARE NEVOIE DE NOI !

In anul 2012 , in urma unei radiografii pulmonare Mihai , in varsta de 32 de ani,a fost dignosticat cu cancer.Dupa 4 operatii urmate de 5 sedinte de chimio si radioterapie , boala a recidivat …Singurul tratament care functioneaza nu este este compensat in tara iar costul acestuia este de aproximativ 14000 RON LUNAR

Lansez un apel catre dumneavoastra, prin care va rog sa acordati sprijin,stiind ca prin orice suma donata, puteti contribui la minunea de care are nevoie : aceea de a-si recapata sanatatea si viata.

Donatiile se pot realiza in contul de mai jos sau de sediul ALBA TV.
CONT BANCAR :RO.90.BACX.0000000372498000

vezi materialul video …

MIRACOL la Napoli în prezenţa Papei Francisc |VIDEO

Arhiepiscopul din Napoli, Crescenzo Sepe, a anunţat producerea unui miracol în prezenţa Papei Francisc, aflat recent într-o vizită de o zi în oraşul în care acţionează celebra grupare mafiotă Camorra.

Sângele patronul oraşului Napoli este Sfântul Gennaro, un martir din secolului al IV-lea, este păstrat de secole sub formă de pudră într-un suport de sticlă, în catedrala oraşului. Napolitanii cred că, de trei ori pe an, sunt martorii unui miracol atunci când sângele păstrat în fiolă se lichefiază cu ocazia unor sărbători sau evenimente, după rugăciuni intense.

De data aceasta, Crescenzo Sepe a anunţat în timpul slujbei, după ce Papa Francisc a sărutat relicva celebră, că sângele sfântului Ianuarius “s-a lichefiat pe jumătate”.
Sf. Gennaro, care a murit în urma persecuţiilor din timpul Împăratului Diocleţian, este patronul oraşului Napoli. Sângele martirului, păstrat în catedrala oraşului, nu a devenit lichid atunci când aceasta a fost vizitată de Papa Benedict. Papa Francisc a vizitat, sâmbătă, oraşul Napoli, dar şi un cartier periferic al acestuia, pentru a livra un mesaj dur organizaţiei mafiote locale Camorra.

sursa:evz.ro

S-au cunoscut pe facebook, i-a ciopârțit burta și i-a furat copilul

adolescentă de 17 ani

Fapte incredibile s-au petrecut în Mexic, între o adolescentă de 17 ani și o femeie însărcinată.

Nathaly Cartas, o mexicană însărcinată în opt luni, căuta , pe facebook, diverse obiecte pentru viitorul ei copil.
S-a oferit să o ajute Guadelupe Salinas Hernandez, o adolescentă de 17 ani. Cele două s-au întâlnit. Adolescenta a omorât-o, i-a despicat burta și a luat copilul.
Acesta nu mai mișca și adolescenta a mers cu el la spital. Ea pierduse o sarcină cu un an în urmă. La spital a spus că ar fi copilul ei. Copilul murise în timpul violențelor la care fusese supusă mama sa.
Medicii nu au mai putut face nimic dar nu au crezut povestea adolescentei.
Aceasta a fost predată poliției și riscă mulți ani de pușcărie.

SE ÎNTÂMPLĂ ȘI LA CASA ALBĂ. Obama înșelat de nevastă?…

Obama înșelat de nevastă?...

Sătulă de flirturile lui Barack Obama, multe imortalizate de paparazzi, Michelle Obama se pare că a decis să-i plătească președintelui american, Barack Obama, cu aceeași monedă.

După ce Obama a fost surprins uitându-se lung după femei frumoase la dineurile oficiale organizate la Casa Albă, iar liderul american nu s-a sfiit să flirteze cu vedete, recunoscând că are o slăbiciune pentru Beyoncé, dar şi pentru actriţa Kerry Washington, Michelle Obama, soţia lui, a găsit modalitatea de a-şi umili soţul infidel. Conform National Enquirer, prima doamnă a Americii şi l-ar fi luat ca amant pe unul dintre bărbaţii însărcinaţi cu paza la Casa Albă. „Am auzit că Michelle s-ar fi combinat cu un agent al Serviciului Secret ”, a declarat un politician de la Washington D.C. Politicianul spune că prima doamnă se întâlnește cu un agent federal. „Michelle s-a consumat foarte mult din cauza lui Barack, căruia îi place să fie un cuceritor, ca JFK. A suferit umilinţă după umilinţă din cauza escapadelor lui. A încercat să ascundă realitatea şi faptul că mariajul lor este o ruşine”. Cuplul prezidențial, Barack și Michelle Obama au două fete, Sasha and Malia și sunt căsătoriți de 20 de ani.

Printre femeile pe care „a pus ochii” Barack Obama se numără Beyoncé, actriţa Kerry Washington, Gwyneth Paltrow şi Alexandra Daddario, dar și Helle Thorning- Schmidt, premierul Danemarcei.

sursa:evz.ro