Total News – Portal de stiri din Alba Iulia | [ Stiri Alba ]

CategoriiPromovare Web

promovare web

SEO – Intre Mit si Realitate

888

Ce este SEO si in ce mod ne “afecteaza” afacerea ?

Noţiunea de SEO a apărut prin anii 90, fiind o abreviere de la Search Engine Optimization, adică: optimizarea pentru motoarele de căutare. În acelaşi timp, aceeaşi abreviere se referă şi la persoanele care practică această „meserie”. SEO este o realitate şi reprezintă ştiinţa care studiază felul în care algoritmii motoarelor de căutare culeg, editează şi prezintă paginile web în rezulatele căutării ; Mai popular spus , SEO este arta de a va aduce site-ul web in topul clasificarilor cautarilor de date .

DE CE ATI DORI SA AJUGETI IN TOP PE GOOGLE ? O SA MENTIONEZ MAI JOS DOAR TREI MOTIVE :

– motoarele de cautare sunt modul prin care 90 % dintre oameni localizeaza resursele de pe internet de care au nevoie,iar Google are o cota de piata de 75 % in Europa si America de Nord,Abordarea mea este focalizata pe Google , deoarece este motorul de cautare cel mai important,dar include sfaturi si despre alte motoare de cautare,acolo unde este relevant

Continue reading “SEO – Intre Mit si Realitate” »

Cat de eficient este site-ul dvs ?

555

Indiferent daca aveti un site Web nou-nout sau daca existati de mai mult timp pe internet,in acest articol vor exista multe idei si solutii care sa va provoace gandirea ; Pornind de la un motto chinez ce exemplifica perfect modul de abordare al problemei ; Citez : ” Ocazia de a invinge inamicul este oferita chiar de catre acesta “

Continue reading “Cat de eficient este site-ul dvs ?” »

Erori frecvente in selectarea cuvintelor cheie

motion-blur3

Majoritatea oamenilor abordeaza SEO cu o preconceptie sau prejudecata despre cele mai bune cuvinte-cheie ale lor.In mod obisnuit,ei se inseala fie complet,fie partial. Cand selectati cuvintele cheie trebuie sa evitati cinci erori frecvente:

– promovarea numelui firmei
– stabilirea unor termeni ezoterici si specifici domeniului furnizorului
– clasificarea pentru cuvinte unice nu pentru lanturi de cuvinte
– copierea cuvintelor competitorilor
– utilizarea cuvintelor cheie in mod abuziv ( exagerat )

Continue reading “Erori frecvente in selectarea cuvintelor cheie” »

Pretul corect in realizarea unui site web calitativ

pret site web

In domeniul web ca si in multe alte domenii , ieftin inseamna de cele mai multe ori si prost . Ce se intampla cand vrei un site ieftin , mai bine spus ati dori ceva profesional dar pe bani putin ; Din perspectiva clientului , inteleg ca dorinta acestuia de afirmare este mare dar totusi este neincrezator in rezultate produse ca urmare a realizarii unui site web ; Clientul nu vrea sa cheltuiasca , ar vrea sa incepa cu bani putin pentru ca nu se asteapta ca afacerea sa mearga dar de cele mai multe ori , a  platii putin inseamna o pierdere masurata in timp si bani :

DE CE NU MERGE CU BANI PUTINI ?

Pentru ca un programator web cu experienta va stii sa-si evalueze corect munca si nu va accepta pretul pe care clientul este dispus sa il plateasca;In concluzie clientul va fi nevoit sa recurga la un altul,de cele mai multe ori novice , care va accepta sa lucreze la tariful stabilit de catre client dar care sigur ” va va ajuta ” sa pierdeti pe termen lung .

Ati gasit un programator web ! Ce Urmeaza ?

Porniti cu un site ” mic ” pentru ca ideea de la care ati plecat este ” Sa vedem daca merge si apoi ne dezvoltam ” ; Ei aici pot intervenii probleme pentru ca de cele mai multe ori cel care dezvolta proiectul gandeste pentru acum si nu in viitor . Dar sa presupunem ca site-ul a fost realizat cu succes , afacerea ta incepe sa mearga si te gandesti sa mai adaugi 2000 de produse si sa extinzi site-ul … Aici e partea interesanta pentru ca programatorul tau iti spune ca site-ul nu a fost gandit de asa maniera iar pentru a putea realiza asta este nevoie de schimbarea platformei  si implicit a site-ului si evident ca asta va costa sigur mai mult decat proiectul intial .

Tot datorita ” programatorului ieftin ” site-ul poate avea de suferit pe partea de cod sau site-ul nu este optimizat pentru dispozitivele mobile iar timpul de incarcare este mare, fapt care sigur va penaliza site-ului din punct de vedere al motoarelor de cautare .

Ar mai fi multe de discutat pe acest subiect dar este indicat ca atunci cand va hotarati sa aduceti afacerea online sa cercetati bine posibilitatile si sa ganditi proiectul pe termen lung , sa priviti acest pas ca o investitie in afacerea d-voastra si nu ca un punct de pornire . Inainte de a alege din multitudinea de firme din domeniul web este indicat sa verificati veridicitatea , portofoliul si experienta acestora .

CAT AR TREBUIE SA COSTE SITE-UL TAU :

In cele de mai jos fac trimitere catre un site ce detine script cu ajutorul caruia putem sa stim destul de precis cat ar trebui sa coste un site web;Avand in vedere ca noi ne raportam la Romanica,pretul final ce va rezulta din acest script va trebui sa il impartiti la cinci  sau poate chiar la sase in functie de zona in care va situati ( Bucuresti sau Provincie )

https://mazuzu.com/pricing.html#pages=0&layouts=0&complexity=0&emails=0&options

Importanta Page Rank-ului in rezultatele Google

PenaltyCard

Din punctul meu de vedere importanta Page Rank-ului nu mai are aceiasi semnificatia ca altadata .Page Rank-ul a devenit doar o notare , de cele mai multe ori inutila , facuta de Google pentru website-uri ce incurajeaza speculatii web sa vanda acest ” beneficiu ” la preturi avantajoase

Ar trebui sa incepem prin a defini Page Rank-ul: Ce este Page Rank ?

PageRank este un algoritm de analiza a hiperlegaturilor din Internet, folosit de motorul de cautare Google, pentru a acorda o pondere fiecarui element dintr-o multme de documente interconectate prin hiperlegaturi, cu scopul masurarii importantei relative in cadrul multimii. Daca pagina A contine un link (o legatura) catre pagina B, se presupune implicit ca A afirma despre B ca acesta este important, deci B trebuie sa fie mai bine cotat în clasamente. Cu cat exista mai multe legaturi calitative catre un sit, cu atat PageRank-ul acestuia va fi mai mare si locul in clasament mai inalt. Coeficientul PageRank este un numar intreg care poate lua valori între 0 si 10.”-u

Formula de calcul a Page Rank-ul :

PR ( Page Rank-ul ) este calculat cu o formula de mai mult de 500 de milioane de variabile si mai mult de 2 miliarde de termeni. PageRank foloseste structura vasta de legaturi web ca o unealta organizationala .

Continue reading “Importanta Page Rank-ului in rezultatele Google” »