Total News – Portal de stiri din Alba Iulia | [ Stiri Alba ]

Optimizarea SEO-Off Page / Promovarea site-ului in Google

optimizarea-seo-off-page

SEO off-page constitue inima si sufletul unei campanii de optimizare seo de succes si contine toate instrumentele si tehniciile de care aveti nevoie pentru a detremina alti proprietari de site-uri sa va clasifice site-ul web. Laolalta, toate tehniciile acestea ofera o cantitate mare de linkuri de calitate excelenta spre site-ul tau din partea unor surse importante, serioase si relevante.

         Poate ca site-ul tau este plin de continut superb si relevant, poate ca paginile sunt cele mai bine pregatite dintre toate site-urile din nisa in care activati, dar, daca nimeni nu stie de existenta sa si nimeni nu va citat ca sursa de autoritate, atunci de ce s-ar sinchisi Google sa va bage in seama?

Un exemplu disponibil online, atunci cand la o cautare in Google pentru expresia-cheie  “ optimizare smm “  site-ul www.albadesign.ro este afisat in prima pagina desi nu contine aceasta expresie pe pagina de baza. Aceasta ar fi o dovada suficienta a importantei lonk-urilor inbound off-page.

Iata, asadar, dovada ca un numar mare de link-uri de buna calitate, descrise prin utilizare de text ancorabogat in  cuvinte-cheie, constitue ( cel putin deocamdata ) un factor crucial si decisiv pentru o clasificare de top in rezultatele Google.

DE CATE LINKURI AM NEVOIE?

Activitatile de constructie a linkurilor inbound se impart in doua grupe: active si pasive. Prima implica contractarea activa a altor site-uri , pentru a propune sau solicita un link. A doua implica Link Bainting ( momeala pentru linkuri ), in care creati continut atractiv si-I invitati pe alti ( intr-un mod mai degraba pasiv ) sa creeze link-uri catre el.

Pentru calitate si cantitate suficienta, va recomandam  sa construiti activ minim 250 si maxim 750 de link-uri inbound unice , care sa contina expresii viabile in textul ancora. Prin “unice” inteleg ca puteti numara doar un link / domeniu.

    Pentru a asigura importanta sursei, tintiti site-uri care au fost infintate de minimum trei ani ( si preferabil de peste sapte ani ) si acre au valoarea Page Rank a pagini de baza de minim PR 3 ( si idela de PR 5 sau mai mult ). Pentru a asigura relevanta sursei, tintiti pagini ce au continut similar cu al voastru sau site-uir care opereaza in aceiasi nisa.

       Daca nisa va este foarte competitiva, construiti neaprat mai multe link-uri, dar evitati sa construiti activ peste 1500 de linkuri. Puteti avea prea  multe linkuri. Ideea este ca exista o linie de demaratie foarte subtire intre cautarea autoritatii si inundarea Google cu spam.

In articolul ce va urma o sa vorbim pe lar despre planificarea si pregatirea expresiilor-cheie, precum si despre schimbul reciproc de linkuri. ( vezi urmatorul articol )

despre autor vezi toate postarile site-ul autorului

admin