Total News – Portal de stiri din Alba Iulia | [ Stiri Alba ]

Calculeaza corect viteza la Internet !

speedtest_iphone_hero

In cele ce urmeaza veti afla cum se calculeaza corect viteza conexiunii la Internet si de ce factori depinde aceasta .

Incepem cum ar fi normal prin a explica care este diferenta dintre Mbps si Mb/s si asta pentru ca cei mai multi dintre voi nu fac diferenta intre acesti doi termeni complet diferiti .Deseori, utilizatorii de internet confundă megabitul pe secundă cu megabyte-ul pe secundă. Factorul de multiplicare dintre Mbps şi MB/s este de 8, astfel încât la o viteză de 150 de Mbps echivalentul downloadului este de 18,75 MB/s, iar la 100 de Mbps este de 12,50 MB/s.

Sa facem un exercitiu de imaginatie : Presupunem ca viteza dvs este de 150 Mbps si dorim sa stim viteaza reala , calculul este simplu , se impart cei 150 Mbps la 8 , adica  150 * 8 = 18.75 Mb/s , acestia din urma reprezinta viteza reala la internet exprimata in Mb/s .Probabil  ca va intrebati de ce se imparte la 8 ? Raspunsul e simplu ,pentru ca 8 reprezinta “largimea de banda” sau bandwidth desi largimea de banda este un termen impropriu .

Acum stiu … va vine in minte o intrebare fireasca si anume ” De ce nu scrie asa in contract ? ” , raspunsul e simplu pentru ca provideri doresc sa exprime o viteza cat mai mare la internet .Viteza internetului specificata in contract este o viteza nominala, care nu poate fi atinsa niciodata, deoarece presupune conditii ideale de conexiune si de navigare pe internet(sa fii singurul care acceseza fisierul si serverul pe care acesta se gaseste)

Pentru a putea descărca fişiere cu astfel de viteze utilizatorii trebuie să ţină cont de mai multe aspecte. În primul rând, cu cât efectuezi mai multe operaţiuni în acelaşi timp, cu atât ai nevoie de o lăţime mai mare de bandă. Dacă downloadezi un fişier mare, faci streaming video şi vrei să navighezi în acelaşi timp, probabil nu vei avea aceeaşi viteză ca atunci când doar navighezi. Este important să foloseşti ultima versiune de browser, dar şi o soluţie antivirus. Viruşii, programele spyware şi alte tipuri de programe, nu numai că îţi încetinesc computerul, dar îţi scad şi viteza de internet. Dacă foloseşti un router trebuie să te asiguri că reţeaua e parolată. Dacă nu o parolezi, este ca şi cum ţi-ai invita vecinii să îţi folosească internetul.

Sfaturi pentru utilizatorii rețelelor fără fir

Când vă conectați la o rețea fără fir (Wi-Fi), viteza conexiunii Internet poate fi afectată atât de locul în care este amplasat computerul, cât și de alte dispozitive fără fir care se află în aceeași zonă. Rețelele fără fir funcționează pe frecvențe asemănătoare acelora utilizate de alte dispozitive, cum ar fi telefoanele fără fir. Funcționarea unui telefon fără fir de 2,4 gigahertzi (GHz) lângă un laptop fără fir de 2,4 GHz poate cauza interferențe sau blocarea completă a conexiunii rețelei fără fir. Proximitatea unui punct de acces fără fir sau a unui ruter, ca și obstrucțiile fizice, pot afecta calitatea conexiunii la Internet. Pentru a îmbunătăți viteza de conectare, apropiați-vă de punctul de acces și asigurați-vă că nu sunt obstrucții fizice între punctul de acces și computer.

In final ma simt ” obligat ” sa va ofer un link spre un test de viteza real exprimat corect in Mb/s :

http://albadesign.ro/test-de-viteza.php

despre autor vezi toate postarile site-ul autorului

admin